Skip to main content

Μήπως έχουμε ξεχάσει να χορεύουμε κάτω από τα αστέρια; Κριτική της Αθηνάς Μαλαπάνη

            Το μυθιστόρημα Ένα βαλς κάτω από τα αστέρια της Μαίρης Ελευθεριάδου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος αποτελεί ένα ερωτικό και ρομαντικό βιβλίο με τη δύσκολη ιστορία έρωτα ανάμεσα σε δύο νέους. Πρόκειται για ένα καλοδουλεμένο βιβλίο που διερευνά την πολυπλοκότητα του ερωτικού συναισθήματος, αλλά και των σχέσεων γενικότερα. Είναι επίσης σημαντικό ότι και οι φιλικές σχέσεις και η δική τους σπουδαιότητα σκιαγραφούνται μέσα από αυτό το κείμενο.

            Οι βασικοί ήρωες είναι δύο νέοι, η Αμαλία και ο Λουκάς, που ερωτεύτηκαν αλλά οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές και δόκιμες για να καρποφορήσει ο έρωτάς τους. Ωστόσο, επιλέγουν να ακολουθήσουν τους δρόμους των προσωπικών τους αναζητήσεων, να αφοσιωθούν στους στόχους και την αυτοβελτίωσή τους και να μάθουν καλύτερα τους εαυτούς τους και τις αντοχές τους. Αυτοί οι χωριστοί δρόμοι  θα τους οδηγήσουν άραγε στο μαζί; Θα καταφέρουν να συναντηθούν και να σμίξουν τις διαφορετικότητές τους;

            Νεανικοί έρωτες, ρομαντισμός, έντονα συναισθήματα, ωριμότητα μέσα από τις δυσκολίες αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του βιβλίου. Μέσα από τον συνδυασμό πρωτοπρόσωπης και τριτοπρόσωπης αφήγησης, η ιστορία αγάπης των δύο νέων πλέκεται γύρω από γερές φιλίες και από άλλες ιστορίες αγάπης που εξελίσσονται σταδιακά. Έτσι, ο αναγνώστης/ η αναγνώστρια αποκτά μια πανοραμική αντίληψη του συναισθήματος του έρωτα και του «φαινομένου» των ερωτικών σχέσεων για το πώς εξελίσσεται και κυρίως, για το πόσο σημαντική είναι η προσωπική μας ωρίμανση για να μπορέσουμε να αισθανθούμε πλήρεις και να έτοιμοι για τον έρωτα και τις όμορφες σχέσεις!

            Ένα ρομαντικό μυθιστόρημα, αλλά με αρκετό βάθος στη συναισθηματική ανάλυση των ηρώων που μπορεί να μας διδάξει πώς μπορεί να χτιστεί ο πραγματικός έρωτας και πώς να μάθουμε να χορεύουμε κάτω από τα αστέρια!

λογοτεχνία, βιβλίακαικαλοκαίρι, νεοελληνικήλογοτεχνία, έρωτας

  • Δημιουργήθηκε στις
  • Τελευταία ενημέρωση στις
  • Προβολές: 623