Skip to main content

Tips για να διαβάσεις περισσότερα βιβλία!

Tips για να διαβάσεις περισσότερα βιβλία!

Αθηνά Μαλαπάνη, Φιλόλογος

Όλοι προσπαθούμε να βρούμε τρόπους για να διαβάσουμε περισσότερα βιβλία, αλλά πολλές φορές ο πιεσμένος χρόνος μας και οι αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητάς μας δεν μας το επιτρέπουν. Πώς μπορεί λοιπόν να χωρέσει ένα βιβλίο στο καθημερινό μας πρόγραμμα;

Εδώ δια διαβάσετε μερικές χρήσιμες συμβουλές!

1. Θέσε ρεαλιστικούς στόχους

Δεν υπάρχει λόγος να πιεζόμαστε να διαβάσουμε πολλά βιβλία ή να διαβάζουμε ακόμα και μέρες που έχουμε πιεσμένο πρόγραμμα. Θέτουμε ρεαλιστικούς, ελαστικούς και πραγματοποιήσιμους στόχους ώστε να μην απογοητευόμαστε και το διάβασμα να καταλήγει να αποτελεί αγγαρεία. Το σημαντικό είναι να διαβάζουμε από λίγο κάθε μέρα!

2.  Διάβασε βιβλία από διάφορα είδη

Δεν είναι ανάγκη να εστιάσεις σε ένα είδος, π.χ. μόνο μυθιστορήματα ή μόνο βιβλία φαντασίας. Δοκίμασε να διαβάσεις βιβλία από διάφορα είδη και ποικίλων στιλ γραφής, Η ποικιλία μάς κινητοποιεί να διαβάζουμε περισσότερο, να διευρύνουμε τους πνευματικούς μας ορίζοντες και να ενεργοποιούμε περισσότερους εγκεφαλικούς νευρώνες μας.

3. Μην φοβάσαι να παρατήσεις ένα βιβλίο που σε δυσκολεύει ή δεν σου αρέσει!

Μου πήρε πολύ χρόνο για να καταλάβω ότι δεν είναι υποχρεωτικό και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να πιεζόμαστε να διαβάσουμε ένα βιβλίο που δεν μας αρέσει, δεν πληροί τις προδιαγραφές μας ή μας κουράζει ή μας προκαλεί ανία και πλήξη! Προσπαθούμε να διαβάζουμε πράγματα που μας ευαριστούν και μας διεγείρουν το ενδιαφέρον και την περιέργεια.

4. Οργάνωσε το βιβλίο!

Οργάνωσε τα μεγάλα βιβλία (αλλά και τα μικρότερα) σε κεφάλαια ή ακόμα και σελίδες και διάβαζε λίγο κάθε μέρα ή ανά τακτά χρονικά διαστήματα που εσύ θα ορίσεις ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο σου και τις υποχρεώσεις σου. Αν δυσκολεύεσαι, μπορείς να υπογραμμίζεις βασικά σημεία ή να κάνεις κάποια σχεδιαγράμματα που θα σε βοηθήσουν να κατανοήσεις καλύτερα το περιεχόμενο κάθε κεφαλαίου ή ενότητας ή ακόμα και σελίδας.

5. Ένταξε το διάβασμα στο πρόγραμμά σου

Σημείωσε στο ημερολόγιό σου ποιες μέρες τις εβδομάδας θα αφιερώνεις στο διάβασμα. Δεν είναι ανάγκη να είναι καθημερινά ούτε για πολλές ώρες. Και 10 λεπτά τη μέρα αρκούν!

Ελπίζω να σε βοήθησα!  

book, books, creativethinking, bookreading, reading, readingisfundamental, readingisfun, creativity , διάβασμα

  • Δημιουργήθηκε στις
  • Τελευταία ενημέρωση στις
  • Προβολές: 286